Kontoret er åbent fra 8.00 - 14.00
36 72 44 80

 Bærbare computere på Frederiksberg Privatskole         

Generelt
Eleverne skal medbringe fuld opladt bærbar computer hver dag. Det kan både være en PC eller MacBook, men vi anbefaler PC ift. brug af skolen programmer, da vi til tider oplever udfordringer med bl.a. Wordmat og Geogebra. Hvis eleven har en Mac, er det en forudsætning, at eleven selv har et godt kendskab til brugen af denne. Eleven skal selv have administratorrettigheder på sin computer i forhold til installation af programmer på skolen.
 

På Frederiksberg Privatskole arbejder vi i Microsoft, eleverne får derfor stillet en licens til Office 365 til rådighed. I løbet af den første uge kommer de IT-ansvarlige rundt i klasserne, for at lave fælles introduktion, samt opsætning af Office 365, printere mm. Vi forventer derfor at eleverne har deres egen computer med på anden skoledag.  

 

Vi har følgende 5 anbefalinger
 

1. Holdbarhed og kvalitet: Børn i denne aldersgruppe bruger deres pc’er intensivt. Vælg en pc med et solidt design og materialer, der kan tåle daglig brug og transport til og fra skole. 

 

2. Skærmstørrelse og vægt: En skærm på 13-14 tommer er ideel, da den er stor nok til at arbejde på, men stadig let og bærbar. Undgå tunge pc’er, da de kan være besværlige at bære rundt på. 

 

3. Batterilevetid: En lang batterilevetid er essentiel, så pc’en kan holde hele skoledagen uden at skulle oplades. Stræb efter en pc med mindst 8-10 timers batteritid. 

 

4. Ydeevne: For at sikre, at pc’en kan håndtere alle opgaver, bør den have en god processor (fx Intel Core i5 eller AMD Ryzen 5), mindst 8 GB RAM og en SSD harddisk på mindst 256 GB lagerplads. Dette sikrer hurtig opstart og effektiv multitasking. 

 

5. Pris: Der findes gode studie-pc’er i prisklassen 4.000-8.000 DKK. Gennemse evt. jeres forsikringer og se hvordan I er dækket, da reparationer kan være dyre. 


 Skolen sørger for 

  • at computeren sættes op til skolens trådløse netværk og printere.  
  • at eleven får licens og installeret skoleprogrammer  

 Forældrene og elever sørger for 

  • at computeren er funktionsdygtig og opdateret 
  • forsikring af computeren  

 

Paul og Mikkel
IT ansvarlige